By Theo D'haen,Hans Bertens

Dit boek biedt een helder en vlot overzicht van de Engelstalige literatuur van de Verenigde Staten van hetprille start tot het heden. In twaalf duidelijk gestructureerde hoofdstukken nemen de auteurs de belangrijke perioden en stromingen van de Amerikaanse letterkunde onder de loep. Prominente auteurs worden kort biografisch gesitueerd en hun voornaamste werken worden besproken. Fictie, poëzie en toneel komen daarbij uitgebreid aan bod. Regelmatig wordt ook een zijsprong naar de populaire literatuur gemaakt. American renaissance, misplaced new release, postmodernisme, minderhedenliteratuur, soiled realism zijn maar enkele van de vele begrippen die de revue passeren. Amerikaanse literatuur is een goede inleiding tot het vakgebied voor studenten en lezers die hun eerste stappen in de Amerikaanse literatuur zetten. Daarnaast is het boek een handig en levendig naslagwerk voor de meer gevorderde lezers.

Show description

Read Online or Download Amerikaanse literatuur (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Kennis, Macht en Moraal (UvA Proefschriften) (Dutch Edition) - download pdf or read online

Waarom werd er in Nederland - immigratieland bij uitstek - lange tijd nauwelijks onderzoek gedaan naar de economische effecten van immigratie? Is dat te verklaren uit typische kenmerken van de Nederlandse wetenschapsbeoefening of moet het antwoord vooral daarbuiten worden gezocht? Ontbrak het economen simpelweg aan statistische gegevens of speelde de veelbesproken politieke correctheid van de jaren tachtig en negentig chicken ook pART000000en?

Frank Deldaele,Kris Vlegels's De smaak van brood (Dutch Edition) PDF

Van broodeenvoudig tot luxueus Frank Deldaele is een gevestigde waarde in de bakkerswereld. Hij maakte een selectie van de succesvolste broodrecepten, van witbrood, bruinbrood, desembrood en meergranenbrood over luxebrood tot brioche. Daarnaast geeft hij een heleboel nuttige informatie over de grondstoffen, de deegbewerking en het rijs- en bakproces, zodat je gegarandeerd een geslaagd resultaat krijgt.

Paul Verhaeghe's Autoriteit (Dutch Edition) PDF

Met autoriteit loopt er vandaag de dag heel wat verkeerd. Politiek en religie zijn hun geloofwaardigheid kwijt en ouders hebben geen controle over het gedrag van hun kinderen. In dit boek bevraagt Paul Verhaeghe de manier waarop autoriteit functioneert, waarom er tegenwoordig zo weinig waarde aan autoriteit wordt gehecht en wat daarvoor een alternatief kan zijn.

Download e-book for kindle: Zoon in Congo (Dutch Edition) by Leen van den Berg

Een ijzersterke koloniale roman over vriendschap en vaderschap Ondanks het feit dat hij in een weeshuis woont, ziet de toekomst van Elias er top goed uit. Tot zijn moeder hem komt ophalen. Eerst is hij zielsgelukkig. Dan blijkt dat zijn zieke moeder eerder een additional kostwinner wil dan een zoon. De laatste woorden van zijn moeder op haar sterfbed doen zijn wereld kantelen.

Extra info for Amerikaanse literatuur (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Amerikaanse literatuur (Dutch Edition) by Theo D'haen,Hans Bertens


by Donald
4.4

Rated 4.28 of 5 – based on 36 votes